Промоција књиге Валерија Алексејева

4. јун 2019.

Позивамо вас да у четвртак 06. јуна 2019. године у 19 часова посетите просторије парохијског дома Храма Светог Саве, где ће бити одржана промоција књиге господина Валерија Аркадјевича Алексејева: ”Традиције, вредности, смисао: хришћански поглед”. Уважени аутор је оснивач и директор Фонда јединства православних народа, организације чија се дјелатност протеже како на области где је православље историјски присутно, као што је Русија, Блиски исток и Балкан, тако и на многе друге земље Европе, Азије, Африке и Америке. 

Доктор философије и професор на Московском државном универзитету, Валериј Аркадјевич слови за признатог специјалисту у области историје и савремених токова у односима државе и цркве. Аутор је већег броја монографија, књига и публикација. Поседује велико искуство у области међунардоних и међуцрквених односа, а носилац је и великог броја награда и одликовања Русије и Руске Православне Цркве, као и других православних цркава.

У свом раду, Валериј Аркадјевич је нарочито усмерен на обнову и афирмацију традиционалних културних и духовних вредности, које собом носи хришћанска вера. Управо о тим и таквим перспективама развоја савременог друштва говори и књига која ће нам бити представљена. Поред аутора, на промоцији ће говорити и проф. Др Миломир Степић, научни саветник Института за политичке студије, затим проф. Др Дејан Мировић, доцент на Правном факултету Универзитета у Приштини, те проф. Др Милош Ковић, професор на Филозофском факлутету у Београду.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени