Света Литургија у недељу 20. по Духовима у Светосавском Храму

30. октобар 2022.


У недељу, 30. октобра 2022. године служена је Света Литургија у Спомен храму Светог Саве на Врачару. Светом Литургијом началствовао је протојереј Предраг Продић, а саслуживали су му протојереј-ставрофор Михаил Чиквин из Пољске Православне Цркве, протојереј-ставрофор Радивој Панић, протосинђел Илија Буха сабрат манастира Острог, протојереји Ненад Јовановић и Иван Штрбачки, и јереји Бранислав Кличковић и Далибор Стојадиновић.

Верном народу у духу прочитаног јеванђелског зачала обратио се пастирским словом началствујући свештеник Предраг истакавши значај Вакрсења које нам Христос даје.

,,Живот и смрт сусрешће се последњи пут у другом доласку Христовом, приликом свеопштег васкрсења. Тај сусрет ће бити последња и потпуна победа Христа над ђаволом, Живота над смрћу. Последњи непријатељ који ће бити уништен јесте –смрт. Према томе, на жалимо неутешно за нашим драгим сродницима и пријатељима, нити пак губимо наде у данима искушења и беда. Наше очекивање и наша нада је Христос. Он ће и нама у тренуцима парње рећи „Не плачи“! и олакшати нам бол и отрти сваку сузу из очију наших, помиловаћенас и спасти, јер је Он заиста благ и човекољубив”– истакао је отац Предраг.

Лепоти Свете Литургије допринело је појање мешовитих хорова Храма Светог Саве под диригентском палицом др Катарине Станковић, као и присуство благочестивог народа Божијег који се причестио у великом броју.

Фото: Лука Стојановић

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени