Света Тајна Јелеосвећења служена у Храму Светог Саве

12. април 2023.

На Велику Среду, у вечерњим часовима 12. априла, када наша света Црква прославља успомену на Светог преподобног Јована Лествичника, свештено братство Храма Светог Саве, седморица свештеника и три ђакона, одслужили су свету Тајну јелеосвећења у заветном Спомен- храму Светог Саве на Врачару.

У препуном храму верујућег народа које жели да прими благослов и да нађе здравље телу и опроштај грехова душама својим, сакупилили су се на молитви, где су их свештеници помазивали освећеним уљем.

Ова света Тајна је већ постала традиција целе Цркве наше, као и Храма Светог Саве, који ову Тајну врши сваке године у овај дан.

Спознајући снагу искрене молитве, верујући потребити народ долази из свих крајева Београда.

Богослужењем је началствовао протојереј Ненад Јовановић, а на крају молитве народу се обратио пригодном беседом умировљени свештеник протојереј-ставрофор Стојадин Павловић. Појали су појци при Светосавском храму.

Већина верника су понели уље, брашно и списак са именима својих сродника који су поменути у молитвама. Свештеници су током читања молитве молили Господа да подари исцелење душе и тела како присутних, тако и оних болесних који нису могли приступити овом Светом сабрању.
На крају Јелеосвећења верном народу је подељено освећено уље и брашно.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени