Велика промоција књиге Представљена књига ,,Хрватима са љубављу“ у крипти Храма Светог Саве

3. јуна 2022.

Књига ,,Хрватима са љубављу“ издавачке куће „Васкрсење“, чији су аутори Александра Нинковић Ташић и Бранислав Станковић, представљена је вечерас, 3. јуна 2022. године, у крипти Храма Светог Саве на Врачару.

На почетку, поздравним словом обратио се протојереј Иван Штрбачки преносећи поздраве и благослове Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, док су у наставку вечери о књизи говорили аутори Александра Нинковић Ташић и Бранислав Станковић, као и професор др Милош Ковић и др Радован Калабић.
Књига Хрватима с љубављу је најбоље сведочанство да су Никола Тесла, Руђер Бошковић, Иво Андрић и Иван Џиво Гундулић били и осећали се као Срби. То најбоље видимо у документима, есејима, писмима и телеграмима, у којима они јасно истичу традицију из које су уплели своју генијалност и кренули да освајају свет. Већина докумената први пут се објављује међу корицама ове књиге и тако враћамо дуг. Нећемо одузети српство ових великих људи.

Писао је Никола Тесла почетком 20. века: „Ти пријатељу знаш да сам ја Србин“. И ми знамо да сте Ви били, не само велики људи, већ и велики Срби. Књига истином каже вечна вам слава и хвала.

Промоцији књиге присуствовао је академик Матија Бећковић и многи други.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени