Молитва за успешан порођај труднице

20. октобар 2021.

О, Преславна Мати Божија, помилуј мене, слушкињу Твоју и дођи ми у помоћ  у време моје болести и опасности у којима све бедне Евине кћери рађају децу, сети се, Благословена међу женама, с каквом си радошћу и љубављу Ти ишла журећи у далеки крај да посетиш рођаку Твоју Јелисавету за време њене трудноће и какво је чудесно дејство имала благодатна посета Твоја и на матер и на дете у утроби.

И због неисцрпне доброте Твоје даруј и мени,  покорној  слушкињи  Твојој,  да  се  успешно  породим;  даруј  ми  ту благодат да дете које се сад налази под мојим срцем, оживевши, радосно узигравши као свето чадо Јован, поклони се Божанском Господу Спаситељу, Који се из љубави према нама грешнима није узгнушао да и сам постане чадо у утроби Твојој. Неизрецива радост, којом се испунило Твоје девствено срце према  новорођеном  Твом  Сину  и  Господу  нека  услади  муку  у  којој  ми предстоји  да  родим.

Живот света, мој Спаситељ, кога  Си родила, нека ме спаси од смрти, која прекида живот многих мајки на порођају и нека уброји плод  утробе  моје  међу  изабраника  Божије.

Услиши,  Пресвета  Небеска, смирену  молбу  моју  и  погледај  мене,  бедну  грешницу,  погледом  Твоје благодати; не посрами моје уздање у Твоје велико милосрђе и осени мене, Помоћнице  хришћана,  Исцелитељко  болесних,  Твојим  Материнским покровом у часу муке и болести, да се удостојим и ја да  осетим на себи да си Ти  – Мати милосрђа и да прославим заувек Твоју благодат,  која  никад  не одбацује молитве грешних и спасава све, који Те призивају у време муке и болести. Амин!

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени