Молитвено уздисање жене у време трудноће

20. октобар 2021.

О, Преславна Мајко Божија, помилуј ме, слушкињу Твоју, дођи ми у помоћ у време мојих болести и опасности с којима рађају чеда све јадне кћери Евине.

Сети се, о, Благословена међу женама, с каквом радошћу и љубављу си ишла журно у Горњу земљу да посетиш Своју рођаку Јелисавету за време њене трудноће и какав чудесан утисак је оставила Твоја благодатна посета и на мајку и дете у утроби њеној.

И из неисцрпног благосрђа Свога даруј и мени, најпониженијој слушкињи Твојој, да срећно завршим трудноћу; даруј ми благодат, да се дете које сад мирује под мојим срцем, чим оживи, с радосним разиграњем, слично светом младенцу Јовану, поклања Божанственом Господу Спаситељу, Који се из љубави према нама грешнима, није узгнушао да и Сам постане Дете.

Неизрецива радост, која је испунила Твоје девствено срце при погледу на Твог новорођеног Сина и Господа, нека ублажи муку, која ми предстоји усред болести рађања.

Живот мира, мој Спаситељ, Којег си Ти родила, нека ме спасе од смрти, која пресеца живот многих мајци у тренутку порођаја, и нека уброји плод моје утробе међу Божије изабранике. Услиши, Пресвета Царице Небеска, смирену молбу моју и узми мене, јадну грешницу, у Своје окриље, оком Твоје благодати; не постиди моје уздање у Твоје велико милосрђе и осени ме.

Помоћнице Хришћана, Исцелитељко болести, удостој и мене да осетим на себи да си Ти Мајка милосрђа и да увек прослављам Твоју благодат, која никад није одбацила молитве јадних и која је избављала све који су Те призивали за време туге и болести. Амин!

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени