Висеће кандило

Висеће кандило је украсни богослужбени предмет за Цркву и ваш дом. Постављено испред икона одражава вашу молитвеност према Богу, Богородици и светитељима. Оно увећава  молитвени доживљај и употпуњава свечаност у богослужењу мањег или већег обима.

Погледајте висећа кандила која имамо у понуди и одаберите оно које ће најбоље пристајати вашем дому.

Шта одликује висеће кандило?

Висеће кандило је састављено од стаклене чаше у боји у којој се улива вода и уље, и у уљу се ставља пловак са фитиљем који се пали. Поставља се у висећем положају испред икона како би осветљавало лице светитеља. Чаша је постављена у металној лепо украшеној конструкцији са црквеном орнаментиком, чији крајеви су привезани за три ланца који дају стабилност. 

При дну кандило се завршава са привеском у форми која може бити крст, двоглави орао, или нешто друго из православних симбола. 

Висећа кандила могу бити израђени у различитим стиловима и техником. Материјал израде може бити од племенитих метала, стакла, са додацима полудрагог и драгог камења и слично. У зависности њихове примене могу бити предолтарска и кућна.

У Црквама висећа кандила се пале током малих и великих богослужења, а моменат паљења је одређен богослужбеним типиком.

У дому се пале на дан већих и мањих празника, током празновања славе, током испуњавања молитвеног правила, током утврђених дана помена за упокојене ближњих, итд.

Висеће кандило – продаја и цена

Уколико желите можете поручити неко од висећих кандила лако и брзо, путем наше онлајн продавнице, или посетите наше продајно место.

Кликом на појединачни производ, упознајте се са ценом и осталим детаљима који се тичу висећих кандила.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени