Икона Белог Анђела

Икона Белог Анђела представља једну од најлепших икона европске уметности средњег века. Најпознатија фреска Белог Анђела је свакако она која се налази у цркви Христовог Вазнесења у манастиру Милешеви. На икони Бели Анђео је приказан сам Анђео Господњи обучен у бели хитон који седи на камену и мироносицама показује место Христовог Васкрснућа.

Погледајте иконе Белог Анђела из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Бели Анђео  – историја и значај за православље

Икона Белог Анђела предстваља једну од најлепших радова европског сликарства. Икона Белог Анђела налази се у манастиру Милешева представља један од најлепших радова српске уметности средњег века.

На икони Белог Анђела, приказан је Анђео Господњи који је обучен у бели хитон. Он седи на камену и руком показује женама мироносицама место Христовог гроба који је празан јер је Христос Васкрсао.

Бели анђео носи бели хитон која означава светлост и радост Васкрсења. Он седи на камену где у десној руци држи штап браон боје а у левој показује место Христовог Васкрснућа.

Иконе Белог Анђела – понуда и наручивање иконе

Икона Белог Анђела оплемениће и духовно обогатити сваки православни дом. Изаберите и поручите икону на једноставан начин, путем интернет продавнице Храма Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени