Епископ Стефан служио молебан за почетак Нове године

14. јануар 2023.

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Стефан, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија служио је 14. јануара поноћну свету Литургију и молебан за благослов новог лета Господњег  у храму Светог Саве на Врачару. Преосвећеном Владици Стефану саслуживали су протојереји: Ненад Јовановић и Драган Шовљански као и протођакон Младен Ковачевић.

Епископ Стефан у свом обраћању верном народу је рекао да као што чусмо у овој последњој молитиви где се помолисмо да настанак ове Нове године буде благословен и спасоносан за свакога од нас, нека да Бог да тако и буде, а поготово за вас који сте се у првој ноћи наше Православне нове године причестили.

„Нека то причешће буде на спасење, на здравље, на исцељење душе и тела, на мир и благостање свих  наших ближњих, наших родних, наших комшија, па наших непријатеља. Нека ова година пређе из временске у вечну категорију, да осетимо вечност ове на земљи, да осетимо благослов своје Цркве, свога народа,  наше државе, свих нас овде заједно, свих народа који живе овде, од Београда преко Косова до Кијева, Москве, до целога света. Нека свака Нова година буде само боља за нас и на крају нека буде по Божијој вољи, нека нам буде на спасење, на благослов, на вијек и вијекова, амин Боже дај”, поручио је Епископ ремезијански Г. Стефан.

Лепоти свете Литургије допринело је појање појаца са Православног богословског факултета у Београду као и присуство благочестивог народа Божијег који се причестио у великом броју.

Фото: Лука Стојановић

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени