ОДРЖАН ВЕЛИКИ СВЕТОСАВСКИ САБОР УЧЕНИКА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ

3. фебруар 2024.

У суботу 3. фебруара у Храму Светог Саве на Врачару, са почетком у 12 часова, одржан је традиционални Велики светосавски сабор ученика београдских основних школа, на којој је Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, а у присуству преосвећене господе епископа: ремезијанског Стефана, хвостанског Алексеја, новобрдског Илариона, јегарског Нектарија, липљанског Доситеја, топличког Петра и свештенства Храма Светог Саве, свим сабраним ученицима, а било их је око пет хиљада, даровао Светосавски пакетић.

По завршетку програма, Његова Светост обратио се малишанима рекавши:

“Радујем се заједно са свим владикама који су овде присутни и заједно са вама, зато што смо дошли у Храм Светог Саве. Ово је наша кућа. Долазећи овде ми потврђујемо да јесмо заиста деца Светога Саве, његови ученици, његова браћа и сестре и његови пријатељи. Шта је најважније поред тога што треба да се молимо Светом Сави? Најважније је да треба да учинимо све да једни друге волимо. Најпре наше родитеље, а потом и своје другове и другарице и ако тако волимо једни друге, волећемо читав свет као Свети Сава што воли. То што волимо Светога Саву и што волимо једни друге не значи да нећемо чинити нешто погрешно, aли зато треба да се извинимо ако смо нешто погрешили али и да примимо извињење и да опростимо. Ја вас све волим, а ви се међусобно волите и чувајте то и увек ће те имати радост, лепоту и мир у срцу”. – рекао је Патријарх у својој беседи.

Овај прелепи догађај увеличали су глумци наратори Слобода Мићаловић и Виктор Савић, а програм је отпочет тропаром Светом Сави који су предивно отпевали хорови Храма Светог Саве под управом др Катарине Станковић и Милене Антовић. Малишани су у више наврата одговарали и допуњавали нараторе, а потом су певали химну Светом Сави и рецитовали “Оче наш” и тиме учествовали у програму.

Велику захвалност указујемо београским вероучитељима на труду око припреме и организације овог предивног догађаја.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени