Посета делегације Московског државног института за међународне односе

30. мај 2019.

У уторак 28. маја Храм Светог Саве посетила је висока делегација Московског државног института за међународне односе (Московский государственный институт международных отношений, МГИМО) при Министарству иностраних послова Руске федерације (Министерство иностранных дел Российской федерации).

На челу делегације нашао се Анатолиј Торкунов, ректор МГИМО и академик Руске академије наука, те заменик ректора Артјом Малигин. Високу делегацију примио је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански господин Стефан.

У срдачном разговору епископ Стефан је упознао чланове делегације са историјатом изградње храма и тренутним током радова, те сарадњом која је успостављена са руским државним и привредним субјектима. Владика Стефан нагласио је да се Храм Светог Саве, као српска заветна светиња, украшава уз братску помоћ руског народа. Самим тим, он постаје велики сведок и символ вековног јединства, првенствено јединства у вери, двају народа, што је од нарочитог значаја у времену у коме живимо.

Уваженом Анатолију Таркунову учињена је нарочита част да својеручно угради неколико детаља у део мозаичне композиције. Не кријући одушевљење, Анатолиј Васиљевич се захвалио на указаној части, уз закључак да српски народ гради Храм не само за себе, већ за цели свет.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени