Представљена књига „Атанасије – Један животопис“ у крипти Храма Светог Саве

23. мај 2022.

Књига „Атанасије – један животопис“ из пера Епископа Максима западноамеричког, а у издању манастира Тврдош, представљена је вечерас, 23. маја 2022. године у крипти Спомен-Храма Светог Саве. Вече је отворио поздравним словом новоизабрани Епископ западноевропски г. Јустин. Владика Јустин је назвао важним и узвишеним догађајем наше помесне Цркве ово представљање нове књиге о једном од највећих српских и свеправославних богослова нашега века, оцу, учитељу, епископу, човеку Божијем, Атанасију Јевтићу.

О књизи и о лику и делу Владике Атанасија, говорили су Њихова Преосвестенства Епископи: браничевски г. Игнатије, диселдорфски и немачки г. Григорије и аутор Епископ западноамерички г. Максим. Такође, сећање на Владику Атанасија поделила је са присутнима и др Санда Рашковић Ивић.

Промоцији књиге присуствовали су-. Епископи:новограчаничко-средњозападноамерички г. Лонгин, источноамерички г. Иринеј, захумско-херцеговачки г. Димитрије, марчански г. Сава, затим свештенство и монаштво наше Свете Цркве, као и принц Филип Карађорђевић са супругом принцезом Даницом, академик Матија Бећковић, проф. др Владета Јанковић и многи други…

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени