Промоција петокњижја Владике Алексеја у крипти Храма Светог Саве

9. децембар 2023.

У суботу 9. децембра 2023. године у крипти Храма Светог Саве на Врачару, одржана је промоција дела Неговог Преосвештенства Епископа хвостанског г. Алексеја

викара Негове Светости Патријарха српског г. Порфирија.
О књигама су надахнуто говорили: Владика новобрдски г. Иларион, викар Патријарха српског, протојереј-ставрофор Радош Младеновић и напослетку аутор књига Владика хвостански г. Алексеј, викар Патријарха српског.

На овом духовно-културном сабрању присуствовали су викарни Епископи Патријарха српског ремезијански г. Стефан, који је поздравио све присутне, и јегарски г. Нектарије, Њ.К.В. Принц Наследник Филип, свештенство и свештеномонаштво СПЦ, као и многобројна публика.

Промоција је увеличана торжественим појањем вокалне солисткиње Катарине Божић и њених синова Димитрија, који је појао и Давида који их је маестрално пратио на клавиру. Композиције које су извели биле су: Радост је волети, У част Видовдана и Глас Србије.

Н А С Л О В И К Њ И Г А

“Хиландарски монаси у управи српске цркве”, “Дечанске и друге приче”, “Приче из незаборава ” у два тома , “Сусрети са старцима” и “Манастир Светог Апостола и јеванђелисте Луке у Бошњану”.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени