Манастирска вина

Манастирска вина у нашој понуди долазе из различитих манастира Српске Православне Цркве.  У понуди имамо црвена, розе и бела вина из манастирских подрума. Наши вредни монаси већ годинама са својим висококвалитетним манастирским винима освајају бројне награде широм света.

Погледајте вина из наше понуде и на једноставан начин поручите жељено вино за свој дом, или поклон драгим људима.

Понуда је у припреми. У међувремену, погледајте производе које имамо на стању.

Манастирско вино – одлике и порекло

Манастирска вина праве се на традиционалан начин. Без много хемије, прскања и технолошких обрада, у себи носе ону неприпитомљену ноту јаких и живих вина. Свако добро црвено вино ће вам обојити језик тамно плаве боје, а то је знак да су лековити танини из кожице црног грожђа сачувани. Тада је манастирско вино и лековито, доброг и природног квалитета, а не само грожђани опијат за масе. 

Други разлог зашто вино из манастира може бити и најбољи избор за ваш дом је тај што га праве монаси, који ће се потрудити да то своје вино направе што боље, јер они све што раде, раде у славу Господа. Манастирско вино се не прави за славу монаха и манастира и за њихову зараду, јер они и ништа не поседују, него служи да манастиру обезбеди економску самосталност. 

Манастирска вина имају благослов старешине манастира. Она су већином јаких и робустних укуса и арома. Можда нису префињена и дорађена али су природна, жива и витална, и ту снагу грожђа осећате у њима. Иако се мисли да се манастирско вино користи само за литургију и причешће, она су најмање прављена за службу, а највише за даљу продају посетиоцима манастира и становништву. Зато је најбоље манастирско вино оно које се вама највише допада.

Манастирска вина из наше понуде

Цене манастирских вина се крећу од по 3, 10, и око 20 еура, а најбоља црвена, розе и бела манастирска вина које имамо у понуди су из манастирских винарија већих манастира Србије, као што су Тврдош, Буково, Високи Дечани, Сопоћани, Каленић, Љубостиња, Фенек, манастир Жича и Хиландар.

Манастирска вина – цена и продаја  

Погледајте понуду манастирских вина у нашој радњи Храма Светог Саве. Посетите нас уживо, или поручите на нашем сајту вино по својој жељи и укусу, за ваш гушт, или поклон драгим људима.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени